Polityka prywatności

DROGI KLIENCIE!

Dbamy o Twoją prywatność i dlatego przygotowaliśmy najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych w serwisie awak.pl. 


Niniejsza Polityka Prywatności została przygotowana z uwzględnieniem ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO).


Każdy klient korzystający z naszego Serwisu pozostaje anonimowy do momentu, w którym zdecyduje się ujawnić swoją tożsamość.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH 

§1

Administratorem Twoich danych jest firma 

Kera Awak Sp. z o.o. 

ul. Dobieżyńska 56, 64-320 Buk, Polska.

§2

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. 

§ 3

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

§ 4

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje

  2. poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].

§ 5

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. 

§ 6

Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z jego funkcji np. w celu dokonania procesu obsługi zamówienia lub kontaktu informacyjnego.

§ 7

Dane osobowe pozostawione w Serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. 

§ 8

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

§ 9

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności Serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego Serwisu. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

§ 10

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony działają niezależnie od serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis awak.pl.

Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane kontaktowe znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

Polityka plików “cookies” serwisu awak.pl. 

§ 1

Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

§ 2

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

§ 3

Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron Serwisu. Administrator wykorzystuje te pliki do:

  1. możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie Serwisu,

  2. dopasowania zawartości Serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę Serwisu,

  3. do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.

§ 4

Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów Administratora Serwisu, w tym w szczególności użytkowników Serwisu, podlegają ich własnej polityce prywatności. 

§ 5

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego 

§ 6

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia Użytkownika. 

§ 7

Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

a. Internet Explorer
b. Chrome
c. Safari
d. Firefox
e. Opera
f. Android
g. Safari (iOS)
h. Windows Phone
i. Blackberry


§ 8

Administrator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Serwisu.